ToBFit & Maike

Hallo, ik ben Maike van Zellingen en ik vond het hoog tijd dat ik iets ging doen met mijn passie. Ik ben lerares en opleidingskundige en daarnaast heb ik nog meer opleidingen gevolgd als spelagoog en tekentherapeut. Ik leer graag en leer elke dag nog steeds. Mijn interesses lopen van de ene kant helemaal naar de andere kant en ik vroeg me af hoe het toch kwam dat ik snel uitgekeken was op iets.

Na een onderzoek bij een onderwijspsycholoog werd meer duidelijk over mezelf. Ik kreeg antwoord op de vraag waarom ik snel uitgekeken was op iets, wat ik nodig heb in werk en dat een eigen bedrijf voor mij de uitkomst zou zijn. Diverse plannen volgden voor een eigen bedrijf. Binnen 30 min. was er een perfect plan en binnen 30 sec. was het plan weer rijp voor de prullenbak. Zo volgde diverse plannen en nu is het dan toch echt zover. Mijn eigen bedrijf is een feit…. ToBFit, niet te verwarren met Topfit of ToBeFit….nee ToBFit.

Een stukje geschiedenis
Dit plan bleef bestaan, nu al twee jaar. Dit komt vooral omdat het begon als grap.
Ik ben alleenstaand mama van twee prachtige dochters, heb diverse voedingsallergieën en problemen en daarnaast sport ik heel veel en heel graag. Een vriendinnetje van mij vroeg mij of ik iets kon bedenken voor haar waardoor ze weer zou gaan sporten en waardoor wij elkaar ook meer zouden zien. Zo bedacht ik een sportgroepje…. alleen voor vrouwen en in eerste instantie alleen voor ons twee. Samen een rondje hardlopen en om de paar minuten of kilometer wat oefeningen doen. Een avondje brainstormen volgde en de eerste training stond gepland. Binnen mijn vriendinnengroep en kennissenkring gooide ik ons plan op tafel en zo ging ik de eerste keer trainen met 5 dames. Zij waren enthousiast en ik was enthousiast. Hier ging ik mee door!

Nu twee jaar later train ik elke weer een dames bootcampgroep, verzorg ik personal training en ben ik gewichtsconsulent. Doordat ik opleidingskundige ben, ben ik geschoold om te coachen dus ook het mentale stukje neem ik mee.

Alles is dus bij elkaar gekomen, mijn passie, mijn werk en mijn ‘ongemakken’….dit samen is mijn bedrijf! Ik had het niet beter kunnen bedenken, het is gewoon zo ontstaan. Heerlijk!

Maike, Sport & Voeding
Sporten is mijn ontspanning. Zonder sporten ben ik geen gezellige mama, geen leuke vriendin en vooral geen blije ik. Ik heb sport dus echt nodig. Wanneer je veel sport, verbruik je veel energie, dat moet ook aangevuld worden. Voeding is onze brandstof en voeding en Maike zijn niet altijd even goede maatjes geweest. Door voedingsallergieën en lachspiegels in huis ben ik soms erg streng voor mezelf. Om hier een goede weg in te vinden ben ik begonnen aan een opleiding tot gewichtsconsulent. Ik wilde meer weten over voeding en wat dit kon betekenen in relatie met mijn sporten. Ik probeer elke voedingshype uit en vorm zo mijn eigen mening.

Maike & Jongleren
Nu ben ik dus een alleenstaande mama, met een carrière als opleidingskundige bij een organisatie in de zorg, sport ik veel, let ik op mijn voeding, geef ik trainen aan dames namens ToBFit maar ook namens Mom in Balance….en…ik heb een sociaal leven. Een hoop ballen die ik in de lucht houd en het lukt me ook nog. Ik ben een kei in jongleren en via ToBFit wil ik mijn ervaring dus inzetten voor anderen. Iedereen moet kunnen jongleren met de ballen van het dagelijks leven, dus ook jij!

ToBFit is dus eigenlijk een heleboel in 1…..het is sport, het is gezonde voeding, het is carrière maken, het is een sociaal leven hebben, het is een gezin draaiend houden, het is JEZELF NIET VERGETEN!

ToBFit & De toekomst
ToBFit is per 1 november 2017 een echt bedrijf, voor mij echt omdat ik het toen ingeschreven heb bij de Kamer van Koophandel. Een kleine stap maar voor mij een gigantische. Falen is geen optie en dit is iets wat ik echt wil. Ik heb een toekomstbeeld geschetst en ik weet hoe ik het verder uit wil gaan bouwen. Onder andere door nog een opleiding te doen, de opleiding tot Vitaalcoach. Zo wil ik binnen organisaties en bedrijven meer voor elkaar krijgen op het gebied van duurzaamheid van personeel. Hierbij denk ik aan een gezonde kantine/lunch, challenges voor afdelingen waarbij er veel achter de computer gezeten wordt, sportevents, trainen onder werktijd, etc.
Naast dit deel ook mijn eigen privat gym, een ruimte waar max. 4 mensen tegelijk kunnen trainen, waar ik een plek heb voor coachingsgesprekken, etc. Mijn droom moet werkelijkheid worden en daar ga ik alles aan doen!

Contact
Heeft u behoefte om meer inzicht te krijgen in mijn CV dan kunt u deze via info@talnt.nl of ToBFit.Maike@gmail.com opvragen.