Toeval – Wet van Murphy – Wet van de aantrekkingskracht

Toeval – Wet van Murphy – Wet van de aantrekkingskracht

De afgelopen tijd lijkt het alsof ik stilsta maar eigenlijk doe ik dat niet en dat realiseer ik me nu een klein weekje. Tijd dus om dat allemaal eens op ‘papier’ te zetten. Ik neem je mee in mijn manier van denken. Misschien denk je na het lezen ‘Die griet is echt gek, dat ongeluk heeft haar geen goed gedaan!’ of je denkt ‘Jeetje, dat ongeluk heeft eindelijk alles op een rijtje gezet in haar brein’. Het maakt mij eigenlijk weinig uit wat je denkt. Iedereen haalt er waarschijnlijk uit wat voor hem of haar zinvol is, op dit moment van zijn of haar leven. Dit kan dus volgende maand zomaar anders zijn. Onze situaties veranderen continu en dat maakt ons leven zo leuk!

Eind 2017 werd mijn idee dat ‘Toeval niet bestaat’ nogmaals bevestigd. Er gebeurde zoveel in mijn leventje en niets daarvan was toeval, daarvan werd ik keer op keer overtuigd. De mensen die daarbij betrokken waren overtuigde ik daar ook van en zo groeide mijn vertrouwen in de weg die ik volg. Begin 2018 werd alles even op de kop gezet, de wet van Murphy kwam op mijn pad. De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918 – 1990). Edward deed de uitspraak

‘Anything that can go wrond, will go wrong’

Als wat fout kan gaan, zal fout gaan….. en dat ziet Edward dan graag ook fout gaan in drievoud. En jawel…. het kwam in drieën op mij afgestormd en er was geen ontkomen aan. Een dierbare vriend koos een andere weg te gaan wat mij veel verdriet bezorgde. Ineens was hij daar niet meer, hij was er wel, maar onbereikbaar (1)…. daarna had ik een zeer confronterend gesprek op mijn werk(2). Mijn talent werd uiteengezet als een enorme valkuil ( alsof ik daar nog nooit eerder tegenaan gelopen was…duh!) ik zie mijn talent namelijk nog steeds niet als talent maar als iets zwaar irritants. Hier heb ik al vaker over geschreven dus hier ga ik je niet weer mee lastig vallen. Ik heb het achter mij gelaten 🙂
En in diezelfde week was ik betrokken bij een auto-ongeluk (3). Ik denk dat die zaterdag Edward A. Murphy een feestje vierde in zijn graf want het was weer zover… iemand had zijn wet weer waar gemaakt en deze keer was ik het, de oen!

Er brak een tijd aan van veel rust, veel liggen, veel slapen en vooral veel niks. Echt iets voor mij, niet dus! Maar goed na een paar weken echt helemaal niks en rust in mijn hoofd…begonnen mijn hersens weer te werken. Mijn 21 persoonlijkheden werden weer wakker en sommige besloten te verhuizen (goddank!). Het is dus een stuk rustiger in mijn hoofd, dus op een gegeven moment moest ik weer aan mijn eigen toeval verhaal denken.

Waren deze 3 dingen toeval? Mijn ex-lief deed op een gegeven moment de uitspraak ‘Maik, misschien was dat ongeluk en alles wel even nodig…..het had niet zo hard gehoeven maar eigenlijk ging het vanaf oktober al niet zo lekker.’ Als iemand mij kent dan is hij het wel dus dit leverde stof tot nadenken. Was dit geen toeval? Was dit nodig? Het was inderdaad zo dat het vanaf oktober niet helemaal lekker liep. Door mijn controle en structuur kan ik dit goed handelen. Ik ga door, blijf doorgaan en geef vooral niet toe. Mijn lijf schreeuwde op een gegeven moment om rust, maar de dokter vond de oorzaak, dus voor mij was dat de vrijbrief om vooral weer door te gaan met wat ik deed. Gewoon doorgaan zoals ik gewend ben. Mijn lijf kreeg dus geen rust. Toen dacht mijn lijf ‘Als je dan geen rust neemt gaan we lekker rellen in je hoofd en in je hart’. Emotioneel stapte ik in een achtbaan, een looping van vlinders, daarna een drop-down van verdriet, daarna weer een looping van geluk en zo ging ik maar door. Niemand trok aan de rem…..want dat had ik zelf moeten doen en dat, eigenwijs als ik ben, deed ik niet.

Edward A. Murphy vond het tijd om aan de rem te trekken en liet zijn wet op mij los en, ik moet eerlijk toegeven….stiekem ben ik daar, nu (het heeft even geduurd) blij mee.

Ik zie alles weer helder en vooral met veel rust en meer balans. Zoals ik al zei, een aantal persoonlijkheden in mij, zijn verhuisd en dat brengt al direct meer rust. Ik heb weer overzicht en alles is weer helder. Door deze rust maak ik weer tijd voor mezelf. Ik zorg weer goed voor mezelf. Ik pak, deels nog door mijn situatie, eerder mijn rust. Lees weer een boek, kan weer ontroerd raken van muziek, geniet weer van de kleine dingen en zo merk ik dat ik ook weer open sta voor nieuwe dingen.

Eind januari ben ik begonnen met een bulletjournal. Ik gebruik mijn journal niet exact zoals het misschien hoort maar voor mij werkt het. Ik ben lekker bezig met handlettering, schrijf de mooiste quotes van die maand op, heb doelen gesteld, noteer welke boeken ik lees en per maand ‘track’ ik bepaalde bezigheden. Deze maand heb ik de trackers:

  • sporten (dit wil ik zo graag weer opbouwen….);
  • no Sugar (zonder suiker voel ik me beter maar het is ook wel heul lekker);
  • cuppen (ken je Faya en haar killerbody dan ken je cuppen);
  • lezen (voor het slapen gaan, geen telefoon maar even lezen);
  • gehemelte (voor mijn herstel ben ik bezig met een therapie waarbij ik mijn gehemelte moet masseren. Ja echt!);
  • voeten (even insmeren, want mijn pino-pootjes vallen bijna uitelkaar);
  • dankbaarheid (voor het slapen gaan even bedenken waar ik dankbaar voor ben die dag).

Het laatste punt wil ik graag even bespreken. Dankbaarheid klinkt om van te kotsen en eerlijk is eerlijk… had je mij dit vorig jaar september/oktober gezegd dan had ik je keihard uitgelachen. Maar helaas, of gelukkig, door alles van de afgelopen periode, kan ik nu anders kijken naar het woord ‘Dankbaarheid’ maar ook de inhoud er van.

In mijn rustmomenten heb ik net een boek gelezen over ‘Big Magic’ en de wet van de aantrekkingskracht. Alles wat mij de afgelopen periode is overkomen, was allemaal zwaar K** maar inmiddels, zoals je eigenlijk al kan lezen, heb ik het om kunnen zetten naar iets positiefs. Ik wil weer vooruitkijken en alles weer positief benaderen. Zo kwam een artikel over de wet van de aantrekkingskracht, mij onder ogen. In dit artikel (te lezen in de Happy in Shape) wordt het principe uitgelegd. Ik neem je even snel mee….. Een aantal jaren geleden werd de wereld op de kop gezet door ‘The Secret’, een boek/film/denkwijze waarbij je uitgaat van het positieve. Positief denken, dit voelen en echt voor ogen zien zou er voor zorgen dat je het werkelijk ook kan bewerkstelligen. Hier komt de wet van de aantrekkingskracht om de hoek. Als je iets echt heel graag wilt is het idee dat je dit uitspreekt of opschrijft. Je schrijft het op tot in detail. Hoe voelt het? Hoe ruikt het? Wat hoor je? Wat merk je aan anderen? Wie zijn er bij betrokken? Maar vooral, wat voel je binnen in jezelf als je dit denkt?

Nadat je dit uitgesproken hebt of opgeschreven laat je het voor wat het is. Nu treedt de ‘Big Magic’ op. Het boek ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert gaat over de creativiteit die we in ons hebben. We kunnen en willen zoveel maar doordat we ook te maken hebben met angst, doen we heel veel niet. Angst is prima, mag er zijn, maar laat dit niet de overhand nemen. Het is niet voor niets ‘Angst is onze slechtste raadgever’. Dus ‘Hoi Angst, prima dat je er bent maar ik doe toch echt wat ik wil!’

Je hebt je idee, je wens uitgesproken of opgeschreven en nu moet je van het goede uitgaan. Je laat het zo en gaat positief voorwaarts. Zolang je positief bent en openstaat voor nieuwe dingen brengt het ene, je uiteindelijk bij het andere en zo ook bij het uitkomen van je idee/wens. Dat is ‘Big Magic’ of zoals ik het liever zeg ‘Toeval bestaat niet’. Zolang jij maar positief blijft en dus ook dankbaar voor wat je hebt. Doordat je open staat voor nieuwe dingen, mensen of gewoon positief bent en blij met het leven, maak je de juiste keuzes en volg je jouw pad.

De wet van de aantrekkingskracht stelt, als stimulatie van het positieve, voor om elke dag stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent die dag. Vanuit het geloof werd dit vaak gezegd als ‘Tel uw zegeningen’. Dit moet je doen voor minimaal 30 dagen. Het moet namelijk een gewenning worden.

Ik heb dus mijn idee/wens uitgesproken, eerder ingesproken…. op mijn telefoon :). Vervolgens bedenk ik voor het slapen gaan waar ik dankbaar voor ben die dag. Ik ga slapen met een glimlach en besef me elke keer weer hoe fijn mijn leven eigenlijk is. Ik heb zo onwijs veel en ik streefde altijd naar meer en naar perfectie, en tuurlijk doe ik dat nog maar door alles wat de afgelopen periode is gebeurd, ben ik zoveel meer dankbaar en bewust van wat ik heb. Ik weet zeker dat ‘Big Magic’ zijn werk doet, dat toeval niet bestaat en dat ik kan bereiken wat ik heel graag wens en wil. Ik zie het voor me, het geeft mij een warm gevoel, het laat me glimlachen en ik hoor zelfs de geluiden die ontstaan als die situatie eenmaal zo is. Het geeft mij een heerlijk gevoel maar laat me vooral ook realiseren dat ik dat heerlijke gevoel al heb. Mijn bulletjournal zorgt ervoor dat ik met mijn ‘trackers’ het bij houd en mij verplicht het te blijven doen, het blijft mij een heerlijk gevoel geven.

Afgelopen woensdag heb ik het coachen voor ToBFit weer opgepakt. Tijdens de wandeling sprak ik hierover met mijn coachee en ik zag zelfs bij haar iets gebeuren in haar ogen. Ik wil haar ook met een glimlach laten slapen en niet met een hoofd vol met zorgen. Voor haar ga ik hier wat opdrachten mee bedenken. Het is namelijk niet zo moeilijk maar we moeten het gaan doen….. niet bang zijn of denken ‘dat lukt toch niet’ of ‘dat komt toch niet uit’ want dan neemt angst weer de leiding. Angst mag je scherp houden maar meer niet.

Ik vertel hier niet iets nieuws want overal zijn we op zoek naar iets positiefs. Van een ‘Vallende ster’ tot het lezen van je horoscoop. Overal zijn we op zoek naar houvast. Die houvast is niet ergens te vinden, die kan je zelf creëren. Laat je creativiteit maar de loop gaan, laat ‘Big Magic’ zijn werk doen, sta open, volg je weg, maak keuzes die goed voelen, wees dankbaar en gelukkig dan kan je zoveel meer bereiken dan dat je misschien, voordat je mijn blog las, dacht.

Ik ben er van overtuigd dat niets toeval is, dat alles wat gebeurd is….moest gebeuren. Zelf had ik nooit aan de rem getrokken, was ik nooit uit die achtbaan gestapt. Het is mij overkomen en ja………….ergens ben ik er nu dankbaar voor. Ik schrijf er nu zelfs een blog over, en ik kan je zeggen, terwijl ik dit typ heb ik een glimlach op mijn gezicht!

Bedankt!

Liefs,
Maike

 

1 thought on “Toeval – Wet van Murphy – Wet van de aantrekkingskracht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *