Say Yes to the…….

Say Yes to the…….

Nee, helaas….niet Yes to the dress.

Ik ga Yes zeggen tegen de vakantie! Bijna is het vakantie en in de vakantie is het tijd om tot bezinning te komen. Dat klinkt zwaar en zweverig… lekker tegenstrijdig, maar het is tijd om na te denken. In de vakantie maak ik altijd nieuwe plannen en stel ik nieuwe doelen. Doordat ik in het onderwijs heb gewerkt, denk ik nog steeds in schooljaren. Ik kijk voor mijn vakantie altijd naar mijn bucketlist. Mijn lijstje met plannen voor dat schooljaar. Bucketlist 2016/2017 laat zien dat ik toch redelijk wat van mijn lijstje heb gehaald. De punten die nog openstaan neem ik mee naar mijn bucketlist 2017/2018.

Zo staan daar nu automatisch op:

 • Lang haar (het moet nog langer dan dat het nu is.);
 • Opnieuw verliefd worden!;
 • Disneyland Parijs;
 • 2e Citytrip van 2017.

Er is nog plek over, tijd dus voor nieuwe….. maar wat zijn dan de overdenkingen die nu in mijn hoofd zitten.

Ik neem je mee in Tour du Hersens Maike…

Er speelt namelijk een hoop in mijn hoofd. De trouwe lezers weten dit inmiddels al en vaak genoeg krijg ik te horen ‘stopt jouw hoofd dan nooit?’…..heel eerlijk…..uh nee! Mijn hoofd draait geregeld overuren en in een rot tempo.

Neem nou bijvoorbeeld de keuze voor een nieuwe agenda waar die bucketlist in moet. Neem ik weer een schoolagenda en blijf ik denken in schooljaren of ga ik nu echt het onderwijs achter me laten en voor een andere agenda? Een 16 maanden of 18 maanden agenda zou dan geschikt zijn. Zo bedacht zo gedaan, telefoon erbij, bol.com en zoeken maar. Het liefst wil ik een weekoverzicht maar wel met genoeg ruimte…. of wil ik dan net als mijn lieve vriendinnetje @Healthyjuf zelf een agenda ontwerpen en maken. Zo bedacht zo gedaan, een appje naar Healthyjuf en direct een reactie terug. Wil ik dit? Dan zou ik het kunnen combineren met mijn eetschema en sportschema…. oh lastig! En dan is dit nog maar het begin. Die bucketlist moet ergens komen te staan….. op een lege bladzijde in mijn agenda…..die er nu nog steeds niet is. Ik moet een agenda bestellen. Vanavond! Een 18 maanden agenda! Ik ga het doen! ZO! Punt!

Dan bedenken wat er allemaal nog meer op mijn lijstje mag, want ik wil zoveel.
Toen mij ex-lief en ik mijn ouders gingen vertellen dat we zwanger waren was de reactie van mijn vader ‘God wat leuk, maar dit stond ergens onderaan je lijstje, of niet Maik?’ Daar had mijn paps een puntje te pakken. Ik wil zoveel en ervaar zo weinig tijd…..
Ik moet mijn lijstje dus vullen met dingen die ik echt wil doen, dit jaar, die ook haalbaar zijn, dit jaar…..

Vorig jaar wilde ik in de zomervakantie long boarden. Een leerling van mij had zo’n ding en het leek mij ook wel leuk. Niet perse om zo’n board te hebben maar wel om te doen. Vorig jaar is er niets van gekomen. Deze zomer? ……..Ja! Hij komt er op, net als suppen.
Steeds meer mensen om mij heen suppen en sinds kort kan je bij mij op de sportschool (Aerofitt Duiven) Floaten. Het heeft wat weg van suppen, vooral de sup-yoga. Floaten doe je in een zwembad op een dikke mat/plank. Op de plank doe je dan allerlei oefeningen, yoga-achtig of bootcamp-achtig. Nog nooit gedaan, wel bekeken en suppen en floaten komen allebei op mijn lijstje. Ik heb al uitgezocht waar je kan suppen. Ik heb al een vriendinnetje gevraagd of ze mee wilt en zelfs op het werk werden ze enthousiast dussssss suppen it is!
Het is zelfs zo dat ik er over denk om de sportschool eens te benaderen of ik niet een keer met de dames van ToBFit kan Floaten als afsluiting van een challenge….. genoeg om over na te denken in de zomervakantie. Om zoiets te doen moet je een goede voorbereiding treffen en ToBFit moet naar een hoger plan getild worden. Dusssssss….dit wordt een denkmoment in mijn vakantie.

Zo moet ik  nog meer voor ToBFit bedenken want het wordt tijd om voor het eggie te gaan. Ik ga mij inschrijven bij de KvK maar onder welke vorm? Wat gaat alles inhouden? Wat komt er allemaal bij kijken? Eén ding staat vast, ik mag niet falen met ToBFit. ToBFit is mijn droom, mijn wens, mijn kindje, mijn ding…. het moet en zou. Nu is falen nooit een optie voor mij dus ik moet alles goed voorbereiden, overdenken (dat kan ik goed :)) en dan overgaan tot een gedegen aanpak. Ik heb gelukkig heel veel lieve mensen om mij heen die mij stimuleren en dat heb ik wel nodig. Dit soort dingen maken mij enorm onzeker maar ik weet goed wat ik wil. Even een teiltjes-moment ‘Ik kan beter spijt krijgen van wat ik gedaan heb dan van wat ik niet gedaan heb’.

Note to self: Koop een notitieboek voor ToBFit om alle plannen in op te schrijven. Van uit die plannen kan ik een actielijst maken en aan de slag gaan!

Terug naar de bucketlist…. tot nu toe hebben we dit:

 • Lang haar (het moet nog langer dan dat het nu is.);
 • Opnieuw verliefd worden!;
 • Disneyland Parijs;
 • 2e Citytrip van 2017 (Parijs gaat het worden, begin vakantie en op de terugweg met mijn dametjes :));
 • Long boarden;
 • Floaten;
 • Suppen.

Nu ik naar mijn lijstje kijk wordt hij al aardig lang maar ik heb nu natuurlijk een agenda voor 18 maanden dus ik heb meer tijd om mijn bucketlist te voltooien. Er kan dus meer bij! Ik ben gek op citytrips dus er kunnen zeker nog 2 citytrips bij. Je moet iets hebben om naar toe te leven, en vakanties en citytrips zijn daar uitermate geschikt voor. Ik heb nog zoveel steden op mijn lijstje staan die ik wil bezoeken dus het idee dat ik er weer twee kan afstrepen spreekt mij enorm aan. Daarnaast bevatten 18 maanden twee zomervakanties dus genoeg tijd voor die citytrips!

Ik wil ook weer iets cultureels op mijn lijstje. Afgelopen jaar had ik concertbezoeken erop staan. Die is gelukt. Het is namelijk vaak een kwestie van doen. Als alleenstaande mama moet je gewoon leuke plannen maken, zelf de slingers ophangen en gewoon doen. Iets met ‘Leef alsof het je laatste dag is’ (sorry weer een teiltjes-moment maar je snapt wat ik bedoel). We stellen te vaak uit en wanneer ik een bucketlist maak ga ik bepaalde dingen ook echt plannen. Er moet zeker weer een concert worden bezocht, 18 maanden de tijd dus dat worden twee concerten en ik wil weer een balletvoorstelling zien (het klassiek ballet doet nog steeds iets met me, zelf weer gaan doen niet, maar mooi vind ik het nog steeds). Daarnaast lijkt het me ook zinvol dat ik zelf weer iets ga doen met muziek of kunst. Wat weet ik alleen nog niet. Gaan we nog bedenken maar ik neem hem wel op in mijn lijstje.

De volgende aanvullingen komen er bij:

 • 2x Citytrip;
 • 2x Concertbezoek;
 • 1x Balletvoorstelling;
 • Zelf weer actief aan de slag met muziek/kunst.

Mijn lijstje raakt al mooi gevuld! Ik krijg er nu al zin in om er direct acties aan te gaan koppelen. Maar we zijn er nog niet. Ik wil iets groots…..iets waar ik mijn tanden in kan zetten.

Ik zag vorig weekend mijn mini-me weer op het hoogste podium staan, mijn ex-lief op een iets lager plateau maar ook weer met een mooie wedstrijd en gestreden wat hij waard was. Trots als een pauw sta ik dan aan de kant. Tranen in mijn ogen als ik het koppie van mijn dochter zie. Zo gefocust als in de wedstrijd, zo ook bij het geven van een high five aan één van haar voorbeelden. Heerlijk! Voor mij is die blik echt alles. Als iemand een focus heeft en deze is duidelijk te zien, dan ben ik verkocht.
Ik realiseerde me dat ikzelf ook die focus weer wil. Ik train me een ongeluk, zie zelf weinig resultaat, loop daarover te miepen en nu ineens heb ik het! Ik moet weer een doel hebben, een focus, een wedstrijd. Iets waar ik naar toe kan werken. Vorige week postte ik al op Instagram dat ik een nieuw doel nodig heb. Die focus hebben waar ik bij een ander, als een blok voor kan vallen. Die focus waardoor je bepaalde dingen gewoon laat omdat je het echt wilt, omdat je een stok achter de deur hebt. Frank, de personal trainer met hersens (waar ik al eerder over schreef, en die ik bij naam mocht gaan noemen) opperde een Mud Masters wedstrijd. Ik heb hem heel stom aangekeken en daar concludeerde hij al uit dat dit hem niet ging worden. Ik postte op Instagram en Facebook om inspiratie te krijgen. Wel likes ontvangen maar geen ideeën 🙁 Zelf ben ik ga speuren op internet, want ik wil iets met kracht en conditie, en stukgaan, en grenzen opzoeken, en tevreden zijn met mijn lijf omdat het dan zou kloppen bij mijn (sport)instelling, en een wedstrijd, en presteren tegen mezelf en tegen anderen……best veel eisen…..
Ik ben artikelen tegengekomen, diverse wedstrijden gezien en toen viel het briefje van €10,- (het dwarrelde langzaam naar beneden)…. ik ga over een jaar meedoen met een crossfit wedstrijd!

Ja, je leest het goed, een crossfit wedstrijd! Ik heb direct Frank een berichtje gedaan (zodat er geen weg terug is) dat ik mijn doelen had:

 1. Eindelijk die strakke buik (liefst met blokjes maar niet noodzakelijk) hebben;
 2. Meedoen met een crossfit wedstrijd.

Het duurde niet lang tot ik een reactie terug had namelijk ‘Cool’, een seconde later ‘Cool’ en weer een seconde later ‘dat lukt jou’. Mooi! Die bevestiging had ik nodig. Ik moet aan de bak! Die avond deelde ik mijn plan met mijn ex-lief, die reageerde ook heel tof. Hij had direct wat documentaires die ik kon gaan kijken op Netflix voor me. Ik heb dus direct studiemateriaal. Daarna deelde ik het met twee vriendinnetjes. Hun reacties op mijn enthousiaste gebrabbel (ik had natuurlijk weer een berichtje ingesproken) was de kers op de taart. Mijn omgeving ziet het me doen, ik zie het mezelf doen, ik ben klaar om de strijd aan te gaan!

Dus deze twee punten komen ook op mijn bucketlist!

En nu…. nu ziet hij er zo uit:

Zo! We (ik en mijn 21 persoonlijkheden) kunnen aan de slag. Ik kan gaan plannen en over gaan tot doen. De eerste citytrip staat voor de deur want over een week ben ik in Parijs….en daar moet alles nog voor geregeld worden. Mensen die mij niet goed kennen en horen wat ik allemaal doe, naast werken…. vragen zich vaak af hoe ik alles doe. Nou, gewoon….plannen! Lijstjes maken en gaan doen. Ik heb energie teveel, nee ik ga niet delen…..maar ben zelf gewoon lekker druk. Stilzitten zit er voorlopig niet in….. ja misschien even….tijdens de vakantie?!

Eind 2018 kan ik mijn list pas evalueren…..ik vraag me nu al af wat ik er van gehaald heb. Ik zet in op 80%! Wat denken jullie?

Gaan jullie me volgen in mijn crossfit avontuur? Ik ga hier maandelijks over bloggen: mijn vorderingen verwoorden, mijn frustraties delen maar ook mijn successen vieren!
Heb jij je lijstje al klaar? Haal jij uit het leven wat er in zit? Of moet je meer gaan ‘leven’ en gaan ‘doen’?

Hang de slingers op, wees je beste zelf, kijk om je heen en lach….geniet!

Fijne vakantiekus!

Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *